آموزش نحوه پرورش حیواناتآموزش نگهداری از پرندگانآموزش نگهداری حیواناتنحوه پرورش بلدرچین

هچ بلدرچین

هچ شدن جوجه بلدرچین

هچ بلدرچین ها و اشکالات آن

تخم های بلدرچین بی نهایت ظریف هستند . برخی ترجیح می دهند تخم ها را قبل از ذخیره سازی در محلول سالم سازی کننده غوطه ور کنند. درنتیجه محل نگهداری بایستی بین ۱۶ تا ۱۹ درجه سانتیگراد در نظر گرفته شود. رطوبت نسبی نباید کمتر از ۷۵% باشد و بهتر است تخم ها بیشتر از ۷ روز نگهداری نشوند. تخم ها را می توان در ماشین های تخم مرغ انکوباسیون نمود. تخم ها کمتر از ۱۶ روز از زمان قرار دادن تا زمام Pipping  ( ترکانیدن پوسته تخم بهنگامی که جوجه شروع به هچ می کند ) جوجه در انکوباتور قرار داده می شود و ۱۰ ساعت از زمان  Pipping ی تا هچ شدن وقت لازم دارد.

 

 طرز اداره ی ماشین به شرح زیر است  :

در شروع کار درجه حرارت بایستی ۳۷٫۵ درجه سانتیگراد و رطوبت ۳۰٫۶c باشد. در سن ۱۵ روزگی درجه نسبی به ۹۰% (۳۲٫۲c درجه حرارت حباب رطوبت) قرار داده شود.در زمان خارج کردن درجه حرارت بایستی به ۳۷٫۲c تغییر پیدا کند و رطوبت نسبی ۸۰% ( درجه حرارت حباب رطوبت۲۷٫۶c) بایستی در نظر گرفته شود.

تخم ها را بایستی روزانه تا ۷ بار برگرداند.

 : دمای عملی برای جوجه کشی بلدرچین

 

C دماسنج مرطوب C دماسنج خشک دوره (روز) دستگاه
۳۱ ۳۷٫۷ ۱-۱۴ ستر
۳۲٫۲ ۳۷ ۱۵-۱۸ هچر

 

متوسط رطوبت نسبی ۵۵ تا ۶۰ درصد نتیجه خوبی را بدست می دهد( رطوبت در ایام ستر ۶۵ و در ایام هچر ۷۵-۸۰ می توان تنظیم نمود ) .تخم را می توان ۳ تا ۸ بار در روز برگرداند.در روز چهاردهم  .جوجه کشی تخم ها به هچر منتقل می شوند و از این تاریخ به بعد چرخش قطع می شود. سطح مناسب اکسیژن برای جوجه آوری موفق ۲۱% است. قابلیت هچ در یک فارم خوب حدود ۸۵% است 

علل پایین بودن هچ در جدول زیر خلاصه شده است :

علت های ممکن

مشاهدات
تخم بی نطفه
  • نا مناسب بودن نسبت نربه ماده
  • نامناسب بودن جفتگیری
  • مرگ خیلیث زودرس جنین به علت وضعیت بد ذخیره سازی
مرگ جنینی
  • نامناسب بودن و دمای بسیار بالای انکوباتور
  • بیمار بودن گله مادر
  • گاز دادن اشتباه و نقص در تهویه
دیر هچ شدن
  • دمای خیلی پایین در دستگاه
  • رطوبت خیلی پایین در دستگاه
هچ زودرس
  • دما و رطوبت بسیار بالا
بزرگ بودن سلول هوایی
  • رطوبت خیلی پایین در طول مدت جوجه کشی
مرگ جنین کاملا رسیده
  • دماو رطوبت خیلی بالا
  • بالانس نبودن جیره گله مادر یا کمبود مواد معدنی
مرگ جوجه ها بعد از نوک زدن
  • بالابودن میزان دی اکسیدکربن در دستگاه هچر
جوجه های چسبیده
  • پایین بودن رطوبت
  • نامناسب بودن جریان هوا
جوجه های خیس یا ناسالم بودن ناف
  • رطوبت خیلی بالا
  • کاسته شدن رطوبت پس از  هچ
از دست دادن آب بدن جوجه ها
  • رطوبت خیلی پایین
  • جوجه ها هچر را دیر ترک کرده اند

  


شما می توانید درصورت نیاز قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید

۰۹۱۷۲۲۷۴۰۱۹

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس با دکتر مردانی
بستن