آموزش نحوه پرورش حیواناتآموزش نگهداری از پرندگانآموزش نگهداری حیواناتنحوه پرورش بلدرچین

قفس بلدرچین

قفس بلدرچین و محل نگهداری و پرورش بلدرچین 

خصوصیات قفس بلدرچین و محل نگهداری و پرورش بلدرچین  :

  1. بدلیل بالا بودن ظرافت بدن ، تحرک بالا و در نتیجه عدم قدرت انطباق با دمای محیط در روزهای نخستین دمای ۳۶تا ۳۸ درجه بهمراه هوای تمیز و سرشار از اکسیژن و در سن ۶ تا ۷ هفتگی تامین دمای ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتیگراد حائز اهمیت است.
  2. بهترین بستر پوشال یا کاه خرد شده است. بستر بایستی در جای خشک نگهداری شود تا سبب بیماری آسپرژیلوس ( یک بیماری تنفسی ) نشود. در روز های نخست می توان از کارتن کفی یا برزنت برای جلوگیری از لغزش پرنده استفاده نمود.
  3. بهترین روش پرورش بلدرچین استفاده از قفس است.جوجه ها ابتدا بمدت ۳ هفته در قفس های مخصوصی نگهداری می شوند که از نظر دما و تغذیه کنترل شده باشند.سپس به قفس های معمولا ۵ طبقه ای که دارای آبخوری و دانخوری مناسب هستند انتقال می یابند. فاصله مفتول های کف قفس باید ۱۰تا ۱۵ میلیمتر بوده تا مدفوع پرنده روی سینی یا نوار نقاله زیر قفس بریزد و دارای شیب ملایم بوده تا تخم بلدرچین روی آن بلغزد و ب خارج از قفس برود.  روش پرورش روی بستر چندان مناسب نبوده و در زمان انتقال جوجه ها از سبد به بستر تلفات ۱٫۵ تا ۲٫۵ درصد را بدنبال دارد. در صورت استفاده از بستر بایستی برای تخمگذاری از تله های تخمگذاری پوشیده از پوشال نرم یا کاه استفاده نمود و پرنده ها را ب تخمگذاری در تله ها عادت داد. بدین منظور کارگر مربوط باید در ساعت نزدیک ب غروب که شروع تخمگذاری است مرتبا میان آنها بگردد و تخم هایی که درون بستر هستند را درون تله ها بگذارد چون دیدن تخم در روی بستر و نگهداری تخم بلدرچین ها را به تخمگذاری روی بستر ترغیب میکند.
    جمع آوری تخم بایددر حدود ساعت ۹ شب انجام شود در غیر این صورت باید جمع آوری صبح روز بعد انجام شود.
  1. بهتر است قفس های نر و ماده جدا از هم باشند.
  2. فضای پرورش : ۱۵۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر مربع فضا ( بسته به جوجه و فصل ) ، ۲٫۵ تا ۳ سانتیمتر دان خوری و ۱،۵ تا ۲ سانتیمتر آبخوری به ازای هر جوجه.
    برای جوجه بلدرچین ها تا سن ۳ هفتگی ۲ سانتیمتر دانخوری و ۱ سانتیمتر آبخوری ضروری است. بطورکلی فضای لازم جهت یک بلدرچین بالغ سطحی به مساحت ۲۰ اینچ مربع است. جالب این که میزان تخمگذاری بلدرچین ها در تراکم افزایش می یابد.
  3. در ابتدا دان که بسیار ریز آسیاب شده بروی کارتن کفی زیر پای جوجه ها پاشیده شده و بتدریج از دانخوری با ارتفاع ۱٫۵ تا ۲ سانتیمتر و عرض ۳ تا ۵ سانتیمتر استفاده می شود.
  1. برای جلوگیری از اتلاف دان و غوطه ور نشدن پرنده در آب می توان از شبکه های مفتولی استفاده کرد.
  2. برای شروع تغذیه خوب می توان به بلدرچین به مدت ۲ تا ۴ روز آب شکر ۸% داد. باید توجه داشت که در ۴۸ ساعت اول زندگی عدم استفاده از غذا امری نرمال می باشدو در این مدت پرنده از ذخیره کیسه زرده استفاده می کند.
  3. بلدرچین ها می توانند در سن ۲ تا ۳ هفتگی به سالن رشد انتقال یابند.
  4. بهتر است در ابتدا غذا و آب در سینی های پلاستیکی داده شوند و کمی بعد آنها را به فنجان های اتوماتیک یا نیپلی عادت دهیم.
  1. بایستی پرندگان به میزان ۱۵۰ پرنده به ازای هر مترمربع روی کف و در هفته ی دوم به ۱۰۰ پرنده در همان فضا برسد.
  2. شدت نور : در زمان شروع پرورش محیط خیلی روشن ( ۶۰ تا ۷۰ لوکس) و در هفته سوم به ۱۰ لوکس برسد.هنگامی که روشنایی کاملا کنترل می شود می توان به پرندگان ۲۳ ساعت در روز روشنایی داد و بهتر این است که از سن یک روزگی یک ساعت در شبانه روز تاریکی در نظر بگیریم تا در صورت قطعی برق مشکلی پیش نیاید. در حالیکه روشنایی ۲۴ ساعته سبب تسریع بلوغ جنسی می شود ، روشنایی ۱۶ تا ۱۸ ساعته سبب تاخیر در آن می شود.
    جهت دستیابی به حداکثر میزان تخم حداقل ۱۴ تا ۱۶ ساعت روشنایی مورد نیاز است.
  1. بلدرچین های ماده پس از جدا شدن از نر آخرین تخم نطفه دار خود را ظرف ۱۰ تا ۱۲ روز می گذارند.
  2. تخم ها باید در شانه ای مناسب و تمیز قرار گرفته و ترجیحا قسمت پهن رو به بالا قرار بگیرد.

شما می توانید درصورت نیاز قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید

۰۹۱۷۲۲۷۴۰۱۹

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
تماس با دکتر مردانی
بستن